31 august 2010

When (almost) in Rome...

Care e cea mai buna metoda sa te obisnuiesti cu ideea ca peste o saptamana o sa fii in orasul pe care ti-ai dorit toata viata sa-l vezi? Pentru ca e vorba de Roma, m-am gandit ca langa ghidul Lonely Planet ar merge o portie de spaghete aglio, olio e peperoncino, probabil cea mai simpla si delicioasa reteta de paste ever ;)

Ca ingrediente, ai nevoie de paste (fierte conform instructiunilor de pe pachet), usturoi proaspat, patrunjel, ardei iuti rosii si ulei de masline. It's that simple :)


Si mai ales, de tocatorul-minune de la Ikea, care e util mai ales cand vrei sa scapi cu degetele intregi :D


Se incepe cu tocatul ingredientelor, cat mai marunt posibil. Before: 


..and after tocatorul-magic si-a facut treaba:


La fel si cu ardeii:


In timp ce pastele fierb,


Se toaca marunt si legatura de patrunjel (tip de la Mazi), de data asta manual, fiindca I love the smell of parsley on my fingers..


Si se caleste usturoiul tocat in cateva linguri de ulei de masline, dar maxim 2 minute, sa nu capete gust amar..


Iar la sfarsit se amesteca totul cu pastele. Yummy.

4 comentarii:

mtX spunea...

eeeeeek, patrunjel.. i HATE it when they do this in vreun restaurant.. spaghete alio, oglio, pepperoncino e prezzemolo, cu alte cuvinte...

miky spunea...

haha, de gustibus non est disputandum :D:D macar ai gustat, sa vezi daca-ti place? :P

anne spunea...

ce bine arataaaa miam miam:)
i miss you, poate apucam sa ne vedem o data pana plec:D

zuza spunea...

stai sa vezi ce zicea daca puneai marar :))